Dr. Mihaela Georgiana Prindii

Numele meu este Prindii Mihaela Georgiana şi sunt absolventă a facultății de Medicină Veterinară din Iași, promoția 2020.

Plăcerea pentru această carieră își are începutul de la o vârstă fragedă. De mic copil am crescut printre animale: părinții mei au fost întotdeauna preocupați cu îngrijirea animalelor – activitate la care am participat cu mult drag, iar prin gospodăria tradițională de munte s-au perindat periodic pisici și căței de toate felurile care m-au învățat ce înseamnă afecțiunea unui animal. Așadar, nu a fost o surpriză că la final de liceu, imediat după finalizarea examenului de Bacalaureat, am luat calea Facultății de Medicină Veterinară. După absolvire, deși simt mult drag față de toate animalele, am optat să mă specializez pe medicina veterinară pentru animale de companie.

Pe lângă bucuria dobândită din șansa de a contribui la bunăstarea animalelor, această profesie vine la pachet și cu necesitatea de a-ți dedica timpul și energia pentru o dezvoltare continuă, astfel încât să poți furniza cel mai bun tratament pentru fiecare animăluț în parte. Starea de sănătate a prietenilor noștri necuvântatori necesită investigații amănunțite în vederea punerii unui diagnostic, pentru că în această profesie pacientul nu-ți poate spune verbal ce îl doare. Fiind pasionată în special de medicină internă, pot confirma că este o adevărată provocare să înveți continuu, să cauți informații și să folosești tot ceea ce știi pentru a pune diagnosticul corect.

Iubirea pentru natură își lasă amprenta și asupra vieții personale, astfel că weekendurile mai libere mi le petrec participând în drumeții montane. Îmi place de asemenea să citesc, să călătoresc, să mă plimb, și să petrec timp cu oamenii dragi mie.