Dr. Adrian Feghiu

Am crescut și copilărit într-o comună situată în sud-estul judetului Vaslui (Gagesti). M-am familiarizat cu animalele de pe langa casa oricarui om din mediul rural (cai, bovine, ovine, porci, pasari, caini, pisici, iepuri).

Cu toate acestea, în scoala generală I-VIII cea mai mare pasiune a fost istoria (denumirea actuală Scoala generala Ion Arteni, I-VIII). Chiar am vrut sa urmez filiera mai departe la liceu. Drept urmare și acum când vreau să mă relaxez, citesc ceva legat de istorie sau vizionez documentare pe tematică istorică.

Dupa finalizarea studiilor gimnaziale la insistentele parintilor (mamei) am fost inscris la cel mai apropiat liceu (Grup Scolar Agricol Murgeni) care avea 2 clase de tehnician veterinar si 2 de contabilitate. Am fost inscris la una din clasele de tehnician veterinar desi nu am fost foarte incantat de acest lucru. Imi aduc aminte ca deseori ii reprosam mamei: De ce nu m-ai inscris la clasa de contabilitate?

Timpul a trecut si odata inceperea materiilor de profil din clasele X si XI, am inceput sa am o atractie pentru aceasta ramură. Acest lucru s-a concretizat mult mai evident când eram in clasa XI unde am participat la concursul pe meserii (olimipiada natioanala pe discipline din aria curiculara), obtinand premiul III la etapa nationala de Falticeni, 2003.

La terminarea liceului eram foarte sigur ca singura facultate pentru mine este cea de medicină veterinară. În octombrie 2004 am început cursurile Facultății de Medicină Veterinară București. Am ales la Bucuresti intrucât aveam rude acolo ( surorile mamei) pentru care le sunt recunoscator sprijinului acordat atat la startul cât și pe parcursul anilor de studentie.

La facultate a fost o perioada frumoasa cu multe incercari, provocari, realizari si numeroase impliniri. Pot marturisi ca este o facultate care as putea sa o compar cu medicina sau arhitectura, unde trebuie sa citesti zilnic (nu se invata in 5-6 zile sesiune)(vorba unui cadru didactic: ” Anatomia se invata cu lingurita zilnic”).

In anul trei de facultate am decis sa am un job in domeniu veterinar. Desi a fost greu intrucat am fost nevoit sa sacrific timpul liber, vacante, etc. Traim zile in care este la moda ca tinerii studenti sa aiba job pentru diverse cheltuieli, vacante, ceva bani in plus. În cazul meu disutam despre job pentru intretinere, camin, carti, etc. Legat de acest aspect, cred ca a fost cel mai motivant lucru care m-a facut sa munces mult, sa pretuiesc timpul și daca as fi avut o alta cale tot pe aceasta as fi ales-o.

Incepand cu primul meu job de asistent veterinar (septembrie 2006) am luat cunostinta cu practica veterinara din cabinetele din Bucuresti: scheme vaccinare, manopere de baza, unele proceduri. Intrucat imi doream mai mult am facut pasul catre o clinica cu un potential mult mai mare, program NON STOP, dotari si investigatii: analize biochimie, hematologie, ecografie, analize urina, microscop, oftalmologie, radiologie, teste rapide. Dupa o perioada de acomodare mai grea am reusit sa ma integrez si lucrez activ pana in aprilie 2010. Incepand cu mai 2010 am inceput un nou job (asistent veterinar) intr-un cabinet veterinar situat langa Bucuresti (Domnesti).

In iulie 2010 am absolvit Facultatea si am continuat la acelasi cabinet in calitate de medic inca 3 luni pana in octombrie. Luna septembrie 2010 a fost marcata de admiterea la doctorat in cadrul disciplinei de Anatomie Patologica Bucuresti, avand coordonator pe D-na Prof. univ. Dr. Manuella Militaru, pentru care am numai multumiri si recunoasteri pentru toata sustinerea si increderea acordata.

A urmat o perioada mult mai provocatoare intrucat mediul acamedic te obliga sa devii mai bun, sa citesti mai mult, fiind un exercitiu in perfecționarea cunoștințele. Am fost integrat procesului academic in curs, participand la sustinerea si prezentarea lucrarile practice. Totodata disciplina prezenta un laborator de anatomie patologica (examen diagnosticului citologic, histologic) si sala de necropsie. Aici am deprins cunostinte practice si teoretice despre tehnica citologica, histologica, realizarea punctiilor aspirative.

Pe parcursul perioadei doctorale am avut in paralel si job de medic veterinar la cabinete/clinici veterinare. Programul meu zilnic incepea dimineata de la 08-14:00 la Facultate si de la 15:00-21:00 la cabinet. Desi pare un efort sustinut, pot spune ca nu as fi reusit sa ajung unde sunt acum fara acest sacrificiu.

Gărzile de noapte erau și au rămas o provocare, iar urgențele, care erau inevitabile, au adus multă experiență și emoții.

Externshipul din Marea Britanie a fost un alt rând de cărămizi, care au consolidat experiența clinică.

Cazurile de anatomie patologică și-au pus amprenta foarte mult pentru înțelegerea în profunzime a unor semne clinice, beneficiind de o apreciere a medicilor veterinari clinicieni. Orele petrecute în laborator au avut și ele un rol foarte important în capacitatea de a stabili diagnostice, de la cele mai simple până la cele mai dificile.

Dupa absolvirea facultatii, am visat la propriul cabinet unde sa imi pot aplica propriile principii despre actul medical. Acesta a luat nastere odata cu deschiderea in septembrie 2019 a cabinetul PIATRA VET (Piatra Neamt).

Despre mine:

 • Am o familie frumoasa care m-a sustinut in toate deciziile,
 • Sunt un om integru (imi respect intotdeauna cuvantul dat),
 • Este o satisfacție personală sa formezi oameni în domeniul medical veterinar,
 • Vreau sa tin pasul cu schimbarile actuale despre leadership si dezvoltare personala (citesc cu placere aceste carti),
 • Îmi place sa calatoresc, prefer mai mult drumetiile pe munte,
 • Despre politica:
  • – nu mă încantă,
  • – sunt monarhist (de la Burebista pana la regele Mihai sunt aproape 2000 de ani, in care tarile/principatele romane au fost conduse de voievozi/domnitori și ulteriori regi). Alt argument este reprezentat de tarile occidentale monarhice care prospera si astazi (UK, Spania, Olanda, Danemarca).
  • – Cred că nu trebuie să punem toate lucrurile care nu merg bine în viața noastră în spatele politicienilor.
  • – Consider că fiecare dintre poate schimba ceva în societatea curentă prin exemplul personal.
 • Timp liber:
  • Îmi place sa fiu cu familia,
  • Deseori exista situatii cand sacrific acest timp pentru urgentele majore ale pacientilor (traumatisme, intoxicatii, etc)

Dedicarea, iubirea și responsabilitatea față de profesie și animale mă caracterizează, încercand sa ma comport cu fiecare caz ca si cum ar fi propriul meu animal de companie sau propriul copil.

În final, cu ce vin in fata dumneavoastra pentru a va solutiona problemele/afecțiunile patrupedului dumneavoastră?

Am peste 17 ani de experienta clinică in medicina veterinara a animalelor de companie:

4 ani asistent veterinar:

– 5 luni in cabinet veterinar Bucuresti sector 4 (septembrie 2006 – februarie 2007),

– 3 ani si 2 luni la o clinica veterinara NON STOP din Bucuresti (februarie 2007 – aprilie 2010),

– 5 luni cabinet veterinar Domnesti (mai 2010 – octombrie 2010).

13 ani medic veterinar:

– 2 ani si 1 luna clinica veterinara Pipera (noiembrie 2010 – decembrie 2012),

– 5 luni cabinet veterinar, Bucuresti sector 1 (ianuarie 2013 – mai 2013),

– 2 ani clinica veterinara NON STOP (București, Sector 2) (mai 2013 – februarie 2015),

– 8 luni – Spital Veterinar, Baia Mare (februarie 2015 – septembrie 2015),

– 4 luni – Externship Marea Britanie (UK)(Manchester) (noiembrie 2015 – martie 2016),

– 1.5 luni cabinet veterinar Sector 3, Bucuresti (martie – aprilie 2016),

– 3 luni cabinet veterinar Sector 3, Bucuresti (aprilie – iulie 2016),

– 3 ani – Laborator veterinar de referinta din Romania: diagnostic citologic, histologic, hematologic (iulie 2016 – august 2019);

– incepând cu 20.09.2019 – clinica veterinara proprie (PIATRA VET).

Date de contact:

Telefon: 0726 578 805

Mail: afeghiu@yahoo.com